Historiske bilder

Folkelig i 50 år

«Gi meg et bord innerst i hjørnet, og la stolen min være i fred». Omtrent silk lyder mantraet til minst én av Wesselstuens stamgjester.

Les mer…

Et jubileum

Wesselstuen fylte 50 år denne uken, og det har ikke gatt upåaktet hen hos CHRIS TVEDT. I dag avslører han sitt forhold til den tradisjonsrike restauranten.

Les mer…

Jeppe på Wesselstuen

Selvfølgelig er det ikke en sensasjon at Holbergs Jeppe havner på et drikkested i Bergen. Mer overraskende er det at han velger Wesselstuen fremfor Holbergstuen.

Les mer…

Jeppe Jubler på Wesselstuen

JEPPE PÅ WESSEL: med Frode Rasmussen i spissen, får åtte ekstraforestillinger.

Les mer…

«Stamsted for den dannede smag»

Man har sine stamsteder. For ikke få — det være seg innfødte eller innflyttere — er stamstedet identisk med Holbergstuen eller Wesselstuen.

Les mer…

Stamgjestenes triks

I travle Logehaven koster halvliteren 69 kroner. Inne på rolige Wessel koster den 52. Få vet at det er lov å ta ølen med seg ut...

Les mer…

Trygt å spise i Bergen

Det er svært sjelden Mattilsynet finner sammenheng mellom sykdom og mat i Bergen. - Det er helt klart trygt a spise ute, sier seksjonssjef Aslaug Sandvin.

Les mer…

Urban Jul i Logehaven

Gateprest Thor Brekkeflat mener han har to ting til felles med Ari Behn. I går solgte han forfatteren dyrt under «Jul i haven».

Les mer…

Fullt hus da Wessel feiret 50 år

- Jeg husker da vi ble stoppet i døren om vi ikke hadde på oss pent slips og jakke. Nå er Wessel blitt en del av livet, sier Helge Jordal.

Les mer…

Pleier sjelen med tango

— Jeg danser tango for å pleie hjertet mitt. Og kroppen, sjelen og hodet, sier Frantz Jozsef Sebestyen.

Les mer…

Bergens-sitater i ny bok

— Det er ikke til å komme forbi at bergensere er «nokke for seg sjøl», sier Jan H. Landro, som har laget sitatbok om Bergen og bergensere.

Les mer…

Superlønn for kelneradel

Klasseskillet i Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet innebærer at en liten adel av prosentlønnede kelnere tjener over en halv million, mens et flertallet må nøye seg med 200-220.000 i året.

Les mer…

«Brun melankoli» i 50 år

Johan Herman Wessel har bestemt ikke vært gjest her. Det har til gjengjeld både Elisabeth Granneman og Wenche Myhre. Ivar Medaas og Ari Behn også.

Les mer…

Baronens nye klær

- Baronen er en stilig, dekadent type som kjeder seg og spiser sushi, forklarer Heidi Marie Vestrheim.

Les mer…

Jeppe i Heidi Marie Vestrheims seng

Det kommer neppe som et sjokk på deg at Jeppe har funnet frem til Wesselstuen. Mer overraskende er det at han bare kommer sammen med Heidi Marie Vestrheim.

Les mer…

«Wesselstuen betyr veldig mye for meg»

Frode Rasmussen er aktuell med «Jeppe pa Wessel» sammen med musikeren Heidi Marie Vestrheim. Bergenseren er bosatt på Nordnes sammen med sin kone Jasmin. Fra tidligere har skuespilleren fire barn i alderen 10 til 37 år.

Les mer…

Festspillene krever bedre restauranter

Gjester på Festspillene er fornøyd med kulturen, men ikke med maten i Bergen. Derfor får nå 16 restauranter et eget godkjent-merke av Festspillene.

Les mer…

Vassen Wessel

Alt er som før. Det er for så vidt bra på et sted som Wesselstuen, bortsett fra når det gjelder kvaliteten på maten…

Les mer…

Tabloide tendenser

NYE ANMELDERE: BTs matanmeldere far respons fra det nye anmelderparet Perle og Bruse. ARKIVILLUSTRASJON: FRA HANSAS BRUSLOGO, JOHAN SKAUGE

Les mer…

Det skjer i sentrum...

Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i sentrum. Her på sentrumssidene finner du hver onsdag informasjon om smått og stort som skjer.

Les mer…

De sultne dvergene

- Dette bringer tilbake traumer fra barndommen, sier Helge Grønhaug i De Musikalske Dvergene, og tar en stor munnfull med «Torsdagsfisk».

Les mer…

”Gje meg en dram!

— Heia Brann, heia Brann, blod e tjokkare enn vann, heia Brann... Gje meg en B! Nei forresten — gje meg en dram, skråler Jeppe i Frode Rasmussens skikkelse.

Les mer…

Akevittbeviset

På selveste nasjonaldagen for norsk akevitt, 13. april, ble Wessel Bar endelig sertifisert som byens tredje autoriserte akevittbar.

Les mer…

Har servert hele byen

I 30 år har Gro Øian (64) servert mat og halvlitere til glade gjester på Wesselstuen. Nå har hun fått belønningen.

Les mer…

Ta heller en øl

Wesselstuen er et av de mest tradisjonsrike serveringssteder i Bergen. Restaurantens formål er å servere god mat og drikke. Vår erfaring er at bare halvparten av dette gode formålet blir fulgt opp.

Les mer…

Puben åpnet igjen

Wesselstuen er i drift igjen etter brannen — delvis. Ved hjelp blant annet av de ansatte har man nå vasket ned puben, som kunne åpne i går ut på dagen, til glede for både stamgjester og andre.

Les mer…

Utesteder blåser i loven

Verstingen tar åtte kroner for en røyk

Les mer…

Lokaldemokratiet blir overstyrt

—Hva er poenget med å stemme på lokalpolitikere, når de uansett blir overstyrt av statens representanter, spør direktør i Dikterstuene AS, Jan Skulstad.

Les mer…

Drikker mindre øl ute

I 1997 var det 240 skjenkesteder i Bergen. I 2006 var det 313. Men det drikkes ikke mer øl ute av den grunn. Tvert om.

Les mer…

Bergens første akevittbar

Wesselstuen feirer 50-årsjubileum i år, og går som aldri før. I går fikk Wessel Bar også status som byens første akevittbar.

Les mer…

Wesselstuen i glass og ramme

Bergens tradisjonsrike bule Wesselstuen skal hippe seg opp med ny glasspaviljong.

Les mer…

Fest med høy ompa-faktor

Det blir heftig skåling når Direksjonsmusikken og Svæveru'-koret setter farge å neste weekends Oktoberfest.

Les mer…

Røyk kan bli forbudt på uteserveringer.

Både studenter og utelivsledere stiller seg kritiske til forslaget om å stramme inn røykeloven.

Les mer…

Oppstart av planarbeid

I MEDHOLD AV LOV OM PLANLEGGING OG BYGGESAKSBEHANDLING (PBL) § 12-8 VARSLES DET AT DET SKAL SETTES I GANG DETALJREGULERING FOR GNR. 164/ BNR. 955 M. FL., «WESSELSTUEN», ØVRE OLE BULLS PLASS 6 OG ENGEN 2, BERGEN KOMMUNE.

Les mer…

En bjørns død, en annen manns burger.

Hannbjørnen i Finnmark klarte ikke å holde seg unna sauene. Dermed havnet den på menyen på Wesselstuen.

Les mer…

Wesselstuen i gamle dager

Direktør Frank Abeleng tapper øl til pub-inndrikkere, - fra venstre Knut Sevaldsen, kontorsjefen i TTK, fru Grung Borge, Bergen Guide Service, høyesterettsadvokat Hans Gimelund, styreformann i A.s Digterstuene, som Wesselstuen er en del av, og Bennetdirektør Tygve Kordt. Fast bartender blir for øvrig Bjørn Rune Larson.

Les mer…

meny mail instagram map Holbergstuen Twitter