Historiske bilder

Folkelig i 50 år

«Gi meg et bord innerst i hjørnet, og la stolen min være i fred». Omtrent silk lyder mantraet til minst én av Wesselstuens stamgjester.

Read More…

Et jubileum

Wesselstuen fylte 50 år denne uken, og det har ikke gatt upåaktet hen hos CHRIS TVEDT. I dag avslører han sitt forhold til den tradisjonsrike restauranten.

Read More…

Jeppe på Wesselstuen

Selvfølgelig er det ikke en sensasjon at Holbergs Jeppe havner på et drikkested i Bergen. Mer overraskende er det at han velger Wesselstuen fremfor Holbergstuen.

Read More…

Jeppe Jubler på Wesselstuen

JEPPE PÅ WESSEL: med Frode Rasmussen i spissen, får åtte ekstraforestillinger.

Read More…

«Stamsted for den dannede smag»

Man har sine stamsteder. For ikke få — det være seg innfødte eller innflyttere — er stamstedet identisk med Holbergstuen eller Wesselstuen.

Read More…

Stamgjestenes triks

I travle Logehaven koster halvliteren 69 kroner. Inne på rolige Wessel koster den 52. Få vet at det er lov å ta ølen med seg ut...

Read More…

Trygt å spise i Bergen

Det er svært sjelden Mattilsynet finner sammenheng mellom sykdom og mat i Bergen. - Det er helt klart trygt a spise ute, sier seksjonssjef Aslaug Sandvin.

Read More…

Urban Jul i Logehaven

Gateprest Thor Brekkeflat mener han har to ting til felles med Ari Behn. I går solgte han forfatteren dyrt under «Jul i haven».

Read More…

Fullt hus da Wessel feiret 50 år

- Jeg husker da vi ble stoppet i døren om vi ikke hadde på oss pent slips og jakke. Nå er Wessel blitt en del av livet, sier Helge Jordal.

Read More…

Pleier sjelen med tango

— Jeg danser tango for å pleie hjertet mitt. Og kroppen, sjelen og hodet, sier Frantz Jozsef Sebestyen.

Read More…

Bergens-sitater i ny bok

— Det er ikke til å komme forbi at bergensere er «nokke for seg sjøl», sier Jan H. Landro, som har laget sitatbok om Bergen og bergensere.

Read More…

Superlønn for kelneradel

Klasseskillet i Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet innebærer at en liten adel av prosentlønnede kelnere tjener over en halv million, mens et flertallet må nøye seg med 200-220.000 i året.

Read More…

«Brun melankoli» i 50 år

Johan Herman Wessel har bestemt ikke vært gjest her. Det har til gjengjeld både Elisabeth Granneman og Wenche Myhre. Ivar Medaas og Ari Behn også.

Read More…

Baronens nye klær

- Baronen er en stilig, dekadent type som kjeder seg og spiser sushi, forklarer Heidi Marie Vestrheim.

Read More…

Jeppe i Heidi Marie Vestrheims seng

Det kommer neppe som et sjokk på deg at Jeppe har funnet frem til Wesselstuen. Mer overraskende er det at han bare kommer sammen med Heidi Marie Vestrheim.

Read More…

«Wesselstuen betyr veldig mye for meg»

Frode Rasmussen er aktuell med «Jeppe pa Wessel» sammen med musikeren Heidi Marie Vestrheim. Bergenseren er bosatt på Nordnes sammen med sin kone Jasmin. Fra tidligere har skuespilleren fire barn i alderen 10 til 37 år.

Read More…

Festspillene krever bedre restauranter

Gjester på Festspillene er fornøyd med kulturen, men ikke med maten i Bergen. Derfor får nå 16 restauranter et eget godkjent-merke av Festspillene.

Read More…

Vassen Wessel

Alt er som før. Det er for så vidt bra på et sted som Wesselstuen, bortsett fra når det gjelder kvaliteten på maten…

Read More…

Tabloide tendenser

NYE ANMELDERE: BTs matanmeldere far respons fra det nye anmelderparet Perle og Bruse. ARKIVILLUSTRASJON: FRA HANSAS BRUSLOGO, JOHAN SKAUGE

Read More…

Det skjer i sentrum...

Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i sentrum. Her på sentrumssidene finner du hver onsdag informasjon om smått og stort som skjer.

Read More…

De sultne dvergene

- Dette bringer tilbake traumer fra barndommen, sier Helge Grønhaug i De Musikalske Dvergene, og tar en stor munnfull med «Torsdagsfisk».

Read More…

”Gje meg en dram!

— Heia Brann, heia Brann, blod e tjokkare enn vann, heia Brann... Gje meg en B! Nei forresten — gje meg en dram, skråler Jeppe i Frode Rasmussens skikkelse.

Read More…

Akevittbeviset

På selveste nasjonaldagen for norsk akevitt, 13. april, ble Wessel Bar endelig sertifisert som byens tredje autoriserte akevittbar.

Read More…

Har servert hele byen

I 30 år har Gro Øian (64) servert mat og halvlitere til glade gjester på Wesselstuen. Nå har hun fått belønningen.

Read More…

Ta heller en øl

Wesselstuen er et av de mest tradisjonsrike serveringssteder i Bergen. Restaurantens formål er å servere god mat og drikke. Vår erfaring er at bare halvparten av dette gode formålet blir fulgt opp.

Read More…

Puben åpnet igjen

Wesselstuen er i drift igjen etter brannen — delvis. Ved hjelp blant annet av de ansatte har man nå vasket ned puben, som kunne åpne i går ut på dagen, til glede for både stamgjester og andre.

Read More…

Utesteder blåser i loven

Verstingen tar åtte kroner for en røyk

Read More…

Lokaldemokratiet blir overstyrt

—Hva er poenget med å stemme på lokalpolitikere, når de uansett blir overstyrt av statens representanter, spør direktør i Dikterstuene AS, Jan Skulstad.

Read More…

Drikker mindre øl ute

I 1997 var det 240 skjenkesteder i Bergen. I 2006 var det 313. Men det drikkes ikke mer øl ute av den grunn. Tvert om.

Read More…

Bergens første akevittbar

Wesselstuen feirer 50-årsjubileum i år, og går som aldri før. I går fikk Wessel Bar også status som byens første akevittbar.

Read More…

Wesselstuen i glass og ramme

Bergens tradisjonsrike bule Wesselstuen skal hippe seg opp med ny glasspaviljong.

Read More…

Fest med høy ompa-faktor

Det blir heftig skåling når Direksjonsmusikken og Svæveru'-koret setter farge å neste weekends Oktoberfest.

Read More…

Røyk kan bli forbudt på uteserveringer.

Både studenter og utelivsledere stiller seg kritiske til forslaget om å stramme inn røykeloven.

Read More…

Oppstart av planarbeid

I MEDHOLD AV LOV OM PLANLEGGING OG BYGGESAKSBEHANDLING (PBL) § 12-8 VARSLES DET AT DET SKAL SETTES I GANG DETALJREGULERING FOR GNR. 164/ BNR. 955 M. FL., «WESSELSTUEN», ØVRE OLE BULLS PLASS 6 OG ENGEN 2, BERGEN KOMMUNE.

Read More…

En bjørns død, en annen manns burger.

Hannbjørnen i Finnmark klarte ikke å holde seg unna sauene. Dermed havnet den på menyen på Wesselstuen.

Read More…

Wesselstuen i gamle dager

Direktør Frank Abeleng tapper øl til pub-inndrikkere, - fra venstre Knut Sevaldsen, kontorsjefen i TTK, fru Grung Borge, Bergen Guide Service, høyesterettsadvokat Hans Gimelund, styreformann i A.s Digterstuene, som Wesselstuen er en del av, og Bennetdirektør Tygve Kordt. Fast bartender blir for øvrig Bjørn Rune Larson.

Read More…

meny mail instagram map Holbergstuen Twitter