— Smith og Smule for vilkårlig

 

Leserombud Terje Angelshaug

tlf. 55 21 46 83


Hver uke dukker Smith og Smule opp i BTMagasinet og gir karakter til et av byens spisesteder. Både kokker og servitører risikerer å få sitt pass påskrevet fra dette anonyme smakspolitiet. Hvordan oppleves det for bransjen? Jeg spør Øystein Skreien, markedsansvarlig for AS Dikterstuene.

 

- Jeg tror ikke bransjen tar spalten så alvorlig, men det virker som om Smith og Smule sine vurderinger betyr mye for BT-lesernes valg av restaurant. Derfor hadde jeg gjerne sett at BT la opp til en mer seriøs vurdering av bransjen, sier Skreien.

 

Han synes det er uklart hvem som er avsender, men oppfatter spalten som avisens mening.

 

- Det er i seg selv positivt at bransjen blir vurdert, men det må skje på en måte som tar oss på alvor. Her blir seriøse virksomheter rangert på grunnlag av ett besøk. Er det rimelig å vurdere BT som produkt ut fra innholdet i en eneste avis? Restauranter lever av sitt rykte, og jeg synes derfor Smith og Smule og BT sin måte å vurdere på, blir for vilkårlig, sier Skreien. Han oppfordrer avisen til å innføre en grundigere test med klare kriterier. Den tror han vil være nyttigere både for bransjen og gjestene.

 

Datert: BTMagasinet 24.april 2010

meny mail instagram map Holbergstuen Twitter