”Gje meg en dram!

— Heia Brann, heia Brann, blod e tjokkare enn vann, heia Brann... Gje meg en B! Nei forresten — gje meg en dram, skråler Jeppe i Frode Rasmussens skikkelse.

INGEBORG RYDSAA

 

Wesselstuen er fullpakket av mennesker med pils på bordet og blikket rettet mot den lille scenen. Det er klart for «Jeppe på Wessel» med Frode Rasmussen og Heidi Marie Vestrheim.

- Her får du ingenting på krita, sier den skjenkende skomakeren på klingende nordnorsk, og svinger flasken som bare en bartender kan.

Det er Heidi Marie Vestrheim, som bekler hele syv forskjellige roller i stykket, og spiller alt fra sint strile-Nille via soldatens deilige daie-kåne - til frakkefin baron med stiv overleppe.

Stykket har fått et umiskjennelig bergensk preg, og premierepublikummet er ikke vanskelige å be når Jeppe gjerne vil synge «den der oa-oa-oa-oa sangen».

Madam Felle-allsangen runger mens Jeppe på spritfylla skråler seg gjennom lokalet, som blir brukt nesten like mye som selve scenen.

VISEKLUBB PA WESSEL

«Jeppe på Wessel» varer i nesten to timer, inkludert tyve minutters pause hvor servitørene kommer med mat og drikke til bordet etter ønske.

- Vi hadde generalprøve her i gar, og Frode Rasmussen mente at lokalet var nærmest skreddersydd til stykket, sier Jan Skulstad, direktor for A/S Dikterstuene, til BA i pausen.

Også musiker Dagfinn Iversen er begeistret over lokalene.

- Jan Eggum ville ha viseklubb på Wesselstuen i 1978, men det ville ikke eierne den gangen. Men lokalet er perfekt for denne typen forestillinger, og har potensiale til å bli et nytt sted for både musikere og små teaterforestillinger, mener musikeren.

- Jeg synes Jeppe på Bjerget fungerer veldig fint her, men så er jo også jeg en stor fan av Frode Rasmussen, legger han til.

Teatersjef på Ole Bull Scene, Sølvi Rolland Murphy, lar seg også begeistre av premieren.

- Jeg er stor fan av Heidi Marie, sier Rolland Murphy fra sin orkesterplass.

«Jeppe på Wessel» spilles torsdag til lørdag denne uken og onsdag til lørdag neste uke. På Wesselstuen, selvsagt.

 

Billedtekst:

Allsangen runget da «Jeppe på Wessel» hadde premiere

SYV ROLLER: Heidi Marie Vestrheim har syv roller i «Jeppe på Wessel»

BARE EN LITEN TÅR TIL? Jeppe (Frode Rasmussen) strever med viljestyrken på Wesselstuen.

FOTO: RUNE JOHANSEN

 

Datert: BERGENSAVISEN Torsdag 15. mars 2007

meny mail instagram map Holbergstuen Twitter