Bergens første akevittbar

Wesselstuen feirer 50-årsjubileum i år, og går som aldri før. I går fikk Wessel Bar også status som byens første akevittbar.

 

Klokken 1900 i går avduket akevittdestillatør hos Arcus, Halvor Heuch de nye akevitthyllene i Wessel Bar.

Styremedlem i Norske Akevitters Venner Hordaland og Gulen, Julie Ann Kleppe, setter stor pris på tiltaket.

- Jeg synes det er kjempehyggelig å få et nytt sted å holde møter for medlemmene våre.

Også barsjef Svein Tønnesen er fornøyd med statusen som byens første akevittbar.

- Vi hadde lyst til å gjøre noe som ingen andre har gjort i Bergen før. Det finnes steder som er spesialisert på whiskey og konjakk, så nå spesialiserer vi oss på akevitt, sier Tonnesen til BA.

Han sier at bade Wesselstuen og Wessel Bar har gode tider. Omsetningen har okt betydelig de siste arene.

- Vi har faktisk hatt god oppgang etter at røykeloven kom.

 

MARIUS SØRLAND ELTERVÅG

 

 

Billedtekst:

VENN: Julie Ann Kleppe er akevittvenn.

EKSPERT: Barsjef Svein Tonnesen (t. v.) skjenker i glasset til akevittdestillatør Halvor Heuch fra Arcus.

FOTO: ERIK HAGESÆTER

 


Datert: BERGENSAVISEN Fredag 30. mars 2007

meny mail instagram map Holbergstuen Twitter