Folkelig i 50 år

«Gi meg et bord innerst i hjørnet, og la stolen min være i fred». Omtrent silk lyder mantraet til minst én av Wesselstuens stamgjester.

 

GURO ISTAD
SIV DOLMEN (foto)


Pianisten tafler i vei, akkompagnert av klirring i bestikk og stemmesurr fra bursdagsgjestene. Stuen er fylt til randen, bord og stoler bæres inn for å lage plass til flere feirende gjester. Et par sveitsere skjønner virkelig ikke hvorfor det er så vanskelig å få bord, og gir til slutt opp.


«Wesselstuen - tradisjonen tro», står det på skiltet utenfor jubilantens dør. For ikke bare er Wesselstuen blitt en tradisjon å besøke for mange - noen har vært trofaste gjester i de fulle femti år - dette er også stedet som ikke tuller med folks vaner; verken med maten, drikken eller stemningen.
Det er med andre ord Folkelig, nøkternt og uformelt, som også feiringen skal være.


Det er ikke bare stamgjestene som vil kaste glans over femtiåringen på Ole Bulls plass, men de har en stilltiende førsterett, må vite. I hvert fall mener de det selv.
- Du skal ikke sette deg på feil bord, selv om det ikke sitter noen der. Stamgjesten kunne jo komme, og da må stolen være der.


Oddmund Søilen med venner sitter innerst i hjørnet. Det hender andre - «fremmede» - våger seg ned på stolen hans.Det er ikke spesielt populært.


Søilen har slitt gulv og glass på Wesselstuen siden 70-tallet. Er han i byen blir det fort en tur innom. Det er folkene, atmosfæren, venner og kolleger som lokker. Det kulinaris-ke agnet han stadig vekk biter på er sildetallerken, øl og akevitt.


Før kunne en dele bordene inn i yrkesgrupper; kadetter, journalister, mafiaen, og skuespillerne selvsagt. En av dem gjør stas på vegne av dem alle; Helge Jordal. Han feiret Wesselstuens 50 år med å fremføre - ja, nettopp: to fortellinger av Herman Wessel.


JUBILEUM: Folkelig, nøktemt og uformelt. Slik ble 50-års jubilanten feiret i går. Ragnhild Waage (t. v.) og Inger RoIsland syntes kaken var kjempegod. Ifølge markedssjef Øystein Skreien gikk det med fire store kaker.

 

 

Datert: BERGENS TIDENE Onsdag 4. juli 2007

meny mail instagram map Holbergstuen Twitter