Har servert hele byen

I 30 år har Gro Øian (64) servert mat og halvlitere til glade gjester på Wesselstuen. Nå har hun fått belønningen.

 

EIVIND A. PETTERSEN

meg.deg@ba.no

 

— Kjempehyggelig, og ikke minst veldig overraskende. Dette har aldri vært i mine tanker. Jeg ble helt stum, sier Gro Øian til BA.

 

VETERAN: Sist lørdag fikk Wesselstuens avholdte servitør en stor overraskelse, da Dikterstuerne arrangerte jubileumsfest for sine ansatte.

Gro Øian, veteranen over alle veteraner, ble tildelt medalje for lang og tro tjeneste, signert Det kongelige selskap for Norges vel. For sin innsats for bedriften gjennom 30 samfulle år.

— Jeg fikk sølv og Brann fikk gull, humrer Gro.

Anledningen kunne ikke vært bedre, for både Wesselstuen og Holbergstuen feiret år, henholdsvis 50- og 80-årsdag.

Gro fikk jobben på Wesselstuen 15. september 1977 og arbeider der fortsatt!

 

APPLAUS: Det var direktør Jan Skulstad som stod for overrekkelsen, til stående applaus fra 80 nåværende og tidligere kollegaer, som var samlet denne festkvelden på Kjøttbasaren.

Gro Øian kommer opprinnelig fra Koppang i Østerdalen. Hun ble gift med en sambygding som havnet i marinen, og dermed flyttet hun til Bergen. Siden har hun blitt her.

I dag er hun singel. To av hennes tre barn bor i Bergen, den tredje på Tysnes. Det gjør eksmannen, også.

 

MINDRE ØL: Gro betegner Wessel som en folkerestaurant.

— Før i tiden var det mer ølservering, nå er vi i større grad blitt et spisested for foreldre, barn — ja, for hele Bergen!

— Hvor mange halvlitere har du båret i din karriere?

— Å, det har blitt mange tusen. Du kan trygt skrive at jeg har servert hele byen!

— Hvordan er gjestene på Wessel?

— Flotte, jeg trives med dem. Jeg har hatt det fint i alle disse årene. Jeg liker å jobbe med mennesker.

 

HOLDER KOKEN: — Du er 64 år, når skal du gi deg?

— Jeg har ingen planer om å slutte, men alderen innhenter meg vel. Jeg tar et halvt år av gangen, så får vi se.

— Slitsomt yrke?

— Ja, litt. Vi åpner klokken 1100 og stenger mellom klokken 2400 og 0100. I gamle dager var det 0200. Lange vakter, sier Gro og gjesper.

Arbeidsgiveren skryter uhemmet av sin veterankelner, og håper hun ikke slutter på lang tid ennå.

— Gro er svært godt likt av både gjester og kolleger, og vi håper på mange hyggelige stunder med Gro videre, sier markedsansvarlig Øystein Skreien til BA.

FAKTA
HER ER KRITERIENE
Medaljen for lang og tro tjeneste kan tildeles alle arbeidstakere som har tjenesteforhold knyttet til virksomhet registrert i Norge.
Arbeidstakeren må ha vætt i tjeneste hos samme arbeidsgiver/arbeidsgivergruppe i minst 30 år. Tjenesteforholdet må hele tiden ha vært uklanderlig. Arbeidstakeren kan ha en eierandel på inntil 33 prosent i bedriften.

Billedtekst:

OVERREKKELSE: Direktør Jan Skulstad stod for prisoverrekkelsen.

STOLT: Gro Øian og direktør Jan Skulstad poserer med diplomet signert Det kongelige selskap for Norges vel. FOTO: PRIVAT

VETERAN: - Jeg har ingen planer om å slutte, men alderen innhenter meg vel. Jeg tar et halvt år av gangen, så får vi se, sier Gro Øian, som har servert på Wesselstuen i 30 år.  ARKIVFOTO: GEIR DILLAN

 

 

 

Datert: BERGENSAVISEN Torsdag 25. oktober 2007

meny mail instagram map Holbergstuen Twitter