Historiske Wessel

Sted: Wesselstuen, Ole Bulls Plass 6
Åpningstider: 1500-2300 i sommertiden. Lørdag åpner den 1200, søndag 1300.

 

 

Vår mat og drikke: Den ene foretrakk reinsdyrstek med rosenkål, viltsaus og mandelpoteter til kroner 240. Den andre ville ha biff av ytrefilet som serveres med bearnaisesaus og sauterte grønnsaker til kroner 169. Til drikke valgte vi Hansa øl som tidligere holdt et moderat nivå, men som nå koster kroner 53 for en halvliter. Maten falt i smak; Wesselstuen har åpenbart gode kokker.

 

Annen mat og drikke: Wesselstuen er først og fremst et vannhull, men du kan få både laks, kyllingpai, ørretfilet, breiflabb, svinefilet og lammefilet - for å nevne noe. I det hele tatt er det fullt mulig å spise seg mett på Wessel hvis det skulle være formålet med besøket. De fleste går vel for å ta en pils eller to med en venn.

 

Service: Wesselstuen er et koselig og historisk sted som vet å yte service. Mange av kelnerne har vært der i årevis og behandler deg deretter.

 

Miljø: I likhet ned Holbergstuen sitter historien formelig i veggene. Du vet at her har mange kjente personer sittet og fortalt om sine bragder og sine nedturer. Wesselstuen er historisk på alle måter.

 

Gjester: På enkelte kvelder kan det kry av kjendiser. Mange TV-personligheter elsker Wesselstuen.

 

Konklusjon: En restaurant med personlighet. Den bærer navnet til en av våre fremste forfattere som aldri tok noen eksamen, men som levde som litterat i København der han skapte sitt hovedverk, «Kierlighed uden strømper» i 1772; en parodi på de danske etterligninger av på den tid franske drama. Wessel var en av våre aller største humorister.

 

Billedtekst:

GAMMEL OG GOD: Wesselstuen har i mange år vært et fast stoppested for både sultne og tørste gjester.

 

 

Datert: BERGENSAVISEN Fredag 16. august 2002

meny mail instagram map Holbergstuen Twitter