«Wesselstuen betyr veldig mye for meg»

Frode Rasmussen er aktuell med «Jeppe pa Wessel» sammen med musikeren Heidi Marie Vestrheim. Bergenseren er bosatt på Nordnes sammen med sin kone Jasmin. Fra tidligere har skuespilleren fire barn i alderen 10 til 37 år.

STOPPESTED: Wesselstuen. Der kan jeg sitte i ro og fred og tenke — eller treffe venner og ta en øl eller kaffe hvis jeg føler for det. Wesselstuen betyr veldig mye for meg.

 

FILM: Jeg er dritlei av amerikanske filmer og er derfor ikke så glad i action og den slags. Europa derimot har en del gode filmer, og nå er jo Skandinavia blitt ganske flinke, også.

 

UTESTED: Det må bli Wesselstuen igjen. De feirer 50 år i år, og det er derfor vi setter opp Jeppe på Wessel. Jeg begynte vel å gå der rundt 1962. Mot slutten av 80-tallet — da jeg vendte tilbake til Bergen — tok jeg det opp igjen. Siden da har jeg holdt meg der.

 

BOK: Jeg leser alt for lite. Men det blir jo en del skuespill. En bok jeg liker ekstra godt er krimromanen av bergenseren Chris Tvedt.

 

MUSIKK: Jeg er veldig stor fan av Jan Eggum, men liker også klassisk musikk. Og av de store utenlandske må det bli Prince, han har jeg likt lenge.

 

TV: Det blir også lite TV-titting på meg og enda mindre underholdningsprogrammer. Hvis jeg skal se noe, foretrekker jeg programmer som belyser visse saker, som dokumentarer og slikt. BBC-produksjonene opp igjenom årene har vært ganske bra.

 

RADIO: NRK P2 — Kulturkanalen. Men jeg hører egentlig lite på radio. Da jeg var yngre, hadde vi jo bare det og da satt vi klistret til radioen hver lørdagskveld.

 

SPISESTED: Min kone og jeg spiser mye thai-mat og lager det helst hjemme. Men Bergen har mange gode kulinariske restauranter. Lucullus på Neptun, for eksempel.

 

BUTIKK: Jeg foretrekker Fretex. Det har jeg gått i mange år. Jeg er ikke så opptatt av mote og på Fretex finner man ofte fine klær med god kvalitet og til en rimelig pris. Hvis jeg skal kjøpe plater, går jeg på Platekompaniet. De har godt utvalg og rimelige priser.

 

FRITIDSSYSSEL: Jeg har et yrke som er veldig bundet til fritiden min. Men hvis jeg får at ledig øyeblikk, tar jeg meg gjerne en tur eller sykler litt i naturen.

 

SONDAGSTUR: Litt forskjellige plasser. Byfjellene, Rundemanen og Blåmanen er klassikere, men der går jeg helst ikke på søndager, for da er det så mye andre folk der. Det er derimot veldig fint å ta seg en tur i sentrum og se på utstilinger.

 

REISE: Vi reiser naturlig nok en del til Thailand. Og så har jeg turnert i hele Norge og tilsammen bodd 12 år i Nord-Norge. Der er det fantastisk natur og mange flotte mennesker.

 

BERGENSER: Jan Eggum. I slutten av 80-årene ble vi kjent da han bodde i leiligheten over meg på Møhlenpris. Og så var jeg jo med i oppsetningen «På 'an igjen» på Den Nationale Scene.

 

Journalist: INGVILD TELLE

Billedtekst:

JEPPE PA WESSEL: Frode Rasmussen (62) spiller «Jeppe» på Wesselstuen i anledning restaurantens 50-årsjubileum.    FOTO: EIRIK HAGESÆTER

 

 

Datert: BERGENSAVISEN Fredag 9. mars 2007

meny mail instagram map Holbergstuen Twitter