Wesselstuen i glass og ramme

Bergens tradisjonsrike bule Wesselstuen skal hippe seg opp med ny glasspaviljong.

MAJ-BRITT DAHL

maj.dahl@bt.no

 

- Trenden er at folk vil se og bli sett. Da må vi ha uteservering og glassbygg, humrer Jan Skulstad, direktør i Dikterstuerne som eier Wesselstuen, Holbergstuen og Logehaven. Inntil i fjor var de tre eiere, men nå har Skulstad kjøpt ut de to tidligere partnerne.

- Vi håper paviljongen kan gjøre oss til et lunchsted også. Opprinnelig var vi en kneipe, men etter røykeloven er vi blitt mer og mer en restaurant. Ølsalget går ned, mens vin- og matomsetningen går opp, sier Skulstad.

Wesselstuen har beholdt det gamle interiøret, og stedet har stamgjester «i haugevis», som Skulstad sier. - Men de dør jo ut etter hvert, he he. Noen har faktisk vanket her siden etableringen i 1957.

Noen meter

I dag står bord og stoler nærmest i en liten trakt utenfor inngangen til Wesselstuen. Nå skal muren med smijernsgjerdet flyttes noen meter ut på fortauet

- Dette området blir lite brukt, og fortauet er veldig bredt, sier Skulstad.

- Ved å bruke glass, ser vi fremdeles selve huset, og paviljongen er lett å ta vekk, sier arkitekt Eilif Bjørge i arkitektkontoret Bjerk og Bjørge.

Skulstad håper å starte byggeprosjektet i vår, slik at paviljongen kan stå ferdig i løpet av høsten.

Glasspaviljongen ble godkjent i komité for miljø og byutvikling 16. desember 2010, men Skulstad venter ennå på rammetillatelsen (tidligere byggetillatelse, red. anm.).

- Den kommer innen kort tid, lover gruppeleder Åge Vallestad i Etat for byggesak og private planer i Bergen kommune.

Bluen og Meiten

En ting er klart: Glasspaviljongen skal få to eget navn. Det er det nemlig tradisjon for inne på Wesselstuens mange avdelinger. Her er Bluen - bordene det er langt å gå til for serveringspersonalet, Krogen - et eget avlukke, og Meiten - der personalet må slange seg frem med glass og tallerkener.

 

 

Billedtekst:

HENGER MED: Det tradisjonsrike neonskiltet med navnet Wesselstuen tas vare på og monteres på den nye glassveggen.

ILUSTRASJON: ARKITEKT EILIF BJØRGE

 

 

Datert: BERGENS TIDENDE Onsdag 16. februar 2011

meny mail instagram map Holbergstuen Twitter